Újrahasznosított egyedi design bringák

Firka Bringa Blog

Denny –az okos bicikli

2014. augusztus 13. - 0rs0ly

A helyszín Seattle, a tettesek egy dizájnercsoport tagjai, akik megalkották Denny-t, majd megnyerték az Oregon Manifest dizájnversenyt, a Fuji Bikes jóvoltából pedig 2015-ben már megvásárolható lesz ez a két kerék közé zárt kis csoda.

2.jpg

Akksival tölthető elektromos motor (emelkedőn való könnyebb közlekedéshez), automata sebességváltó, lakatként funkcionáló levehető kormány és külső fényviszonyokhoz alkalmazkodó LED-es helyzetjelzők (oldalt pedig irányjelzők) csak néhány adottsága ennek a minimál dizájnnal ellátott bringának.

 3.jpg

Roger Jackson, a csapat feje épp egy Lego boltban tartózkodott fiával, mikor jött a nagy ötlet. Az alkotás folyamatában egy kérdésre próbáltak megoldást találni az alkotók:Mi tart vissza ma egy embert attól, hogy bringára pattanjon és elkezdjen tekerni?”

A kormány alatt található tálcára rögzíthető a táska, vagy akár néhány to go kávé, egy vékony gumiháló segítségével –zseniális.

4.jpg

Az egyensúly kedvéért pár negatívum: az elektronikának köszönhetően nem lesz olcsó mulatság, illetve ha a panellakásunk harmadik emeletére szeretnénk felcipelni ezt a kerékpárt, az sem ígérkezik jó mókának –igaz, sehol nem szerepel adat a tömegéről vagy akár az anyagösszetételéről, véleményem szerint nem azért, mert annyira könnyű darabnak ígérkezik. A lakatként funkcionáló kormány pedig nagyon praktikus ötlet, ugyanakkor eléggé leszűkíti a lehetőségeket összkép szempontjából.

Szóval, megérdemelten nyerte el ezt a dizájn versenyt Denny? Igen. Messziről elnézem és szemet gyönyörködtet, a kiegészítők okosak és ötletesek –pont annyira, amennyire el is várnánk egy ilyen megmérettetés győztesétől. Ugyanakkor a user friendly változat még várat magára, – itt erősen gondolkodom egy marketinges zárszón, persze nem bírom ki, hogy ide ne pötyögjem –amíg a Fuji Bikes ezt kivitelezi, addig is itt a Firka Bringa ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://firkabringa.blog.hu/api/trackback/id/tr296600067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása