Újrahasznosított egyedi design bringák

Firka Bringa Blog

Robin Williams, a bringaőrült

2014. augusztus 16. - 0rs0ly

Mr. Williams-nek mi is nagy rajongói vagyunk, és nem csak az „O captain! My captain!” vagy „Gooood Morning Vietnaaam!!!” alakításai miatt, hanem mert egy igazi bringa geek is volt –így álljon itt egy poszt az ő emlékére.

jack.jpg

Jack, 1996

Amit Jay Leno művel az autókkal, azt művelte Robin Williams a bringákkal: gyűjtötte őket, eszelősen, több száz darabot tudott magának óriási garázsában, San Francisco-ban. Amikor rákérdeztek, hogy mégis hány darabot birtokol, csak annyit válaszolt: „Ó nem tudom... sokat... sokat... túl sokat, hogy számon tartsam.” :irigy:

Ennek a pasasnak volt egy Grammy-je. Egy Oscar-ja. „Funniest man alive”-ként tartották számon, ugyanakkor drogproblémákkal kűzdött, ezért is kezdett el tekerni, egyfajta terápiaként. „Kedvenc tevékenységem a bringázás. Olyan ez nekem, mint egy mozgó meditáció.”

Barátja volt Lance Armstrong-nak, a bringázási stílusa pedig pont olyan volt, mint a humora: soha nem lehetett tudni, mire számítson az ember a következő pillanatban. 

robin-williams2-300x291.jpg

A forgatások alatt biztosítása tiltotta, hogy a szabadban tekerjen, olyankor házon belül oldotta meg. Imádta a hegyeket-dombokat, ha tehetette, soha nem választott sík terepet. Hírverés nélkül jelent meg az összes nagyobb bringás rendezvényen/versenyen/jótékonysági gyűjtésen.

ttfr.jpg

Tour de France pihenőnap, 2002

Rengeteg bringája közül nagy kedvence egy Pegoretti volt –Dario Pegoretti olasz mester, kézzel készít vázakat, egyénre szabottan, majd szintén kézzel festi őket (mely technikáért mi is rajongunk)

pegoretti1.jpg

Apropó Pegoretti: a sors úgy alakította, hogy a rákból éppen felépülő mester és a bringaőrült Williams egy kézműves bringakiállításon találkoztak, Portland-ben, 2008-ban  (ahol Dario el is vitte az év vázkészítője díjat –ez az úriember megér majd egy külön posztot, már érzem). A találkozást vacsora követte, melyről a napokban Pegoretti is megemlékezett, a színész halálának kapcsán: „Rengeteget nevettünk és beszélgettünk. Biciklizésről, de minden másról is, például a betegségemről. Sok erőt adott akkor nekem”.

Aztán a sors fintora, hogy önmagát már nem bírta átlendíteni a mélyponton. Állítólag azért vetett véget életének, mert rettegett attól, hogy ha elhatalmasodik rajta a Parkinson kór, már nem fog tudni tekerni. S tekerés nélkül újra a drogok fogságába esik.   

Robin Williams bringázott. Saját bevallása szerint, mert így tudott a legközelebb kerülni a repüléshez. 

A bejegyzés trackback címe:

https://firkabringa.blog.hu/api/trackback/id/tr656608581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása